2023-03-08 727 浏览
大愛巴斯克蛋糕既我 一直都搜羅緊唔同既巴斯克蛋糕試 無意中係網上見到有人推介依間 就去試下位置方面係中環後街 唔算太難搵 出左地鐵站既經巷仔往後街 就係正商業中心地舖 店內除左巴斯克蛋糕、一般原個蛋糕、麵包外 原來仲有個salad bar 方便附近既番工一族 。 店舖都幾歡迎 都有唔少人黎幫襯。 黎番主題:巴斯克蛋糕 。 依間舖有幾款唔同口味既巴斯克蛋糕🍰 除左原味 仲有曲奇忌廉巴斯克芝士蛋糕、朱古力咖啡雲石巴斯克芝士蛋糕、海鹽焦糖巴斯克芝士蛋糕 ,總共4款口味 價錢大概係$34-36左右 size都唔細 尚算合理 。今次叫左「曲奇忌廉巴斯克芝士蛋糕」($36) 。 巴斯克蛋糕上加曲奇做裝飾 賣相都唔錯。 味道方面, 切開就睇到係滿滿既Oreo曲奇 芝士味相當濃厚 比想像中冇咁甜 岩岩好 值得一試下次有機會 會試埋海鹽焦糖味🫣😂😂

芝士味相當濃厚
比想像中冇咁甜 岩岩好