2017-02-21
旺角dinner食咩好?今次就同朋友黎到呢间上楼的Day and Nite by Master Kama叹一叹先~睇完个menu,我最想食就系呢个流心芝士龙虾三文治,就系听个名都够晒吸引!哗~啲芝士多到流晒出来,而且是热辣辣的,一拎起份三文治,啲芝士即刻做到拉丝的效果,见到都觉得好邪恶啊~但为左食一于少理,几邪恶都ok呀!厚多士烘得刚刚好,边香脆内松软,中间夹住大量香喷喷的芝士及爽口弹牙的龙虾肉,每一口都好滋味。大爱芝士的朋友要试下啊!而且还配香口好食的炸薯条同新鲜的沙律!另外还叫了Master share set,可以同时食到几款不同的小食,分别有香脆炸鸡翼、三重芝士鸡肉烤饼、章鱼烧、芝士条、鸡软骨饺子同炸薯条!我觉得当中三重芝士鸡肉烤饼最好食,烤饼香口又够薄,芝士又多加上酸酸的蕃茄粒,感觉没咁油腻,而且味道好match!另外叫了两杯超梦幻的Dreamer Smoothies,分别系好似棉花糖色的Unicorn Dream,味道酸酸甜甜。另外系粉绿色的Cookie & Mint,香甜的朱古力曲奇味中带有清新的薄荷感觉,两者好夹,食落没咁甜腻腻!今餐食得好开心,下次再黎食下其他菜!
今餐食得好开心,下次再黎食下其他菜!