2018-01-29
天气咁冻,识食一定拣d暖粒粒热辣辣既野食🤗 今日突然谂起一间以前去过但试唔到既褒仔饭饭饭🍚 就系位于慈云山既荣记👏🏻 上去去到门口都无得食劲失望,因为佢星期六日系无褒仔饭供应咖!大家要记住! 佢有咩咁出名?就系极邪恶既芝士褒仔饭🧀 芝士褒仔饭可以自己拣肉配,有牛肉,午餐肉等等拣,我地拣左牛肉,原来佢既牛肉系牛肉碎,并唔系一片片既牛肉,肉碎份量比较少,但味道系夹既。嗌芝士褒仔饭既时候,姐姐会介绍大家加蛋🍳,话会香d,都系既,芝士加上蛋味道真系唔错🤤 但大家要注意,芝士褒仔饭会比较湿,饭会较林,有少少似食紧risotto,唔中意一pad pad口感既你未必会中意。佢既芝士系可以做到拉丝效果,食起上黎会比较滞,建意可以share食,唔好咁傻猪个个都嗌芝士😂我地仲嗌多左个流浮山银鱼拼虾干褒仔食,听个名太劲😂😂 呢款褒仔饭相对地会较芝士个个清淡,可以中和翻🤨 银鱼同虾干都好香🤤 不过略严有少少dry,始终无肉,下次再去会拣虾干拼金蚝或者拼肉。值得一赞既系,佢既褒仔饭系有饭焦嫁!!!!!!!!仲要真系脆卜卜的😍😍😍😍 而家外面太多褒仔饭无饭焦了😕 总结系绝对推介大家闲日夜晚 (午市不供应) 可
佢有咩咁出名?就系极邪恶既芝士褒仔饭🧀
总结系绝对推介大家闲日夜晚 (午市不供应) 可以去一试呢到既褒仔饭,真系出色的! 不过大家要预左去到嗌完仲要等一个钟先有得食,即叫即褒的。同埋最好早d去到啦,七点半后去到要等位,再等褒仔饭,会饿死宝宝的🤗🤗