2022-12-13 30 浏览
天气冻,最好就系打边炉今日试新野,尖沙咀人和月鸡煲去到门口,店员已经热情介绍,先食鸡煲,再换煲打边炉呢度半自助模式,出边有熟食同边炉料,饮品都系自助,个人试左佢地自家制既柠茶,好重柠味,唔太甜好好饮,仲有我最爱既芋圆同仙草冻!上鸡煲啦终于酥皮芝士鸡煲,金黄色大大块酥皮,好靓。楼面姐姐仲好好服务帮我地捞匀晒拉晒丝,视觉效果满分无估到西式既芝士同酥皮,同中式既鸡煲汁花椒八角系咁夹,啲酥皮痴晒啲鸡煲汁同芝士,味觉冲击一流鸡亦都好多,同好滑,一啲都无overcook。极黑和牛套餐B,主角澳洲M4和牛拼盘,作为一个牛魔王,睇肉既纹路就知道唔简单渌10秒,牛脂入口即化,软淋肉质,牛味极浓!但我最钟意系个牛小排,比较厚切,入口淋滑弹牙,有少少咬口,牛味亦都极重。其实仲有好多边炉料,但食完个鸡煲同啲肉已经食唔落,为免浪费食物,无一一尝试。下次叫多啲人可以试晒呢度啲野 。
天气冻,最好就系打边炉
今日试新野,尖沙咀人和月鸡煲
去到门口,店员已经热情介绍,先食鸡煲,再换煲打边炉

鸡煲啦终于
酥皮芝士鸡煲,金黄色大大块酥皮,好靓。
楼面姐姐仲好好服务帮我地捞匀晒拉晒丝,视觉效果满分
鸡亦都好多,同好滑,一啲都无overcook。

渌10秒,牛脂入口即化,软淋肉质,牛味极浓!

下次叫多啲人可以试晒呢度啲野 。
  • 酥皮麻辣芝士鸡煲