2018-11-17
今晚约左班好耐冇见既朋友打下边炉食下鸡煲诉说下近况,旺角边炉鸡煲劲多选择,但系发现openrice有间系app预约有半价优惠,真心觉得超抵所以一定要post上黎话比大家知!食咁鬼多野又鸡煲又边炉仲有靓牛,埋单之后都系每人百五蚊有找边度揾!地点方便易揾就系正信和同总统中间果度野既3楼,环境都算唔错,干净企理,冷气够大,食完成餐都唔会话吸哂啲味Service几好几贴心,打开煲盖果啲都会提下我地好大烟同埋会用个盖尽量遮返住,等啲烟唔会攻上黎酱料可以自己调配,欣赏佢有齐生蒜炸蒜一扎大概每人大概分到一至两杯,感觉足料有妈妈既味道,又真系几清热,食完成餐都唔觉口干同热气因为我地几个当中有人唔食得辣,所以叫左黄焖鸡煲。原本睇图都以为会冇乜味(相比起恶魔鸡煲)点知又几惹味,食到停唔到入面捞左好多菇,吸哂啲汁超岩送饭!半只鸡又岩岩好够食,都唔少肉睇openrice相发现其实细既牛颈脊都应该够,结论系4-5条友系真系够食架喇!好耐冇食过肥瘦咁均匀既牛肉!好嫰滑够哂juicy一界啲都唔柴点埋酱料好满意炸鱼皮都好多块,又大块,够脆够干身唔会油腻即炸响铃应该系新鲜炸起,建议佢可以干身返同埋厚少少墨鱼滑真系会咬到
竹蔗茅根
半只黄焖鸡煲
半只鸡又岩岩好够食,都唔少肉
细牛颈脊
炸鱼皮
即炸响铃
即炸响铃应该系新鲜炸起,建议佢可以干身返同埋厚少少
墨鱼虾滑双并
娃娃菜
芝士鱼豆腐
呢个真系必叫!鱼豆腐加芝士系一百分,豆腐本身好滑食落有油豆腐既质感加埋涌出黎既芝士真系不得鸟!
豚肉片
豚肉片都够哂薄,好似肥牛咁既食法,可能佢切得够哂薄所以唔会有韧既感觉!
仲有几样配料都冇影相,但系都好食,尤其系稻庭乌冬,好有水准,唔系市面既平野
整体黎讲值得一试!!