2017-05-22
有边个女仔唔钟意食甜品, 女仔会有第二个胃放甜品, 我都唔例外系The one 睇完戏, 见到有间餐厅专食Churros, 系西班牙油炸鬼, 我就未食过, 老公见到后, 本身就话唔食呢D fancy 野, 但佢话食过Churros 好好食, 而且有蛋包饭俾佢填肚, 佢先同意带我入去试下虽然呢到系有得食西班牙Churros, 但餐厅格局几有日本feel, 女仔实钟意Menu 好有心思, 用左餐厅LOGO形状, 好精致, 拣好野食, 就落左Order 先黎到一定要食churros架嘛, 拣左个Churros Combo 配焦糖雪糕, 同埋Frenchtoast, 惊老公唔饱仲要左个蛋包饭个咖哩汉堡扒蛋包饭最快上, 卖相同感觉都好吸引, 入面用左日本珍珠米蛋包饭淋左浓郁既咖哩汁, 酱汁惹味, 味道完全唔辣另外汉堡扒肉味几浓, 但略嫌质感太实, 值得一提嘅系饭入面捞埋左肠仔粒, 就咁食都好好味跟住其余两样都等左好耐先上, 差唔多半个钟, 但一黎就差唔多一齐黎Churros系即叫即做, 系铺内用机器搓出有坑纹面条, 再即刻炸, 难免等得咁耐Churros combo黎到时仲系热既, 外层炸得
Menu 好有心思, 用左餐厅LOGO形状, 好精致,
拣好野食, 就落左Order 先
toast, 惊老公唔饱仲要左个蛋包饭
蛋包饭淋左浓郁既咖哩汁, 酱汁惹味, 味道完全唔辣
Churros combo黎到时仲系热既, 外层炸得好脆, 坑纹沾上唔少砂糖, 超级邪恶
用手拎起过churros黎影相, 表面唔算好油㖞, 仲几结实
Churros卖相虽然简单D, 无特别形状或者加添其他味道, 但对于我黎讲, 味道同口感都非常好,
Churros咬落去, 外脆内软, 带少少肉桂味, 令人印象深刻, 老公都话好邪恶
亦可以加 雪糕黎食, 冷热合一, 口感好得意
至于个French Toast, 份量比我想像中既大, 切成立方体的西多士, 淋上蜜糖, 卖相精美, 攞满分
有少少水果伴碟, 可以中和番油腻感
西多士真系不得了, 蛋浆完全渗入面包再炸成多士
多士中间渗出蛋香, 软软淋淋, 食落有D 似布丁
都系个句, French toast 都好邪恶
最后叫左杯抹茶沙冰share 饮, 最顶仲加左cream,卖相几好, 抹茶味好浓郁, 沙冰打得好幼细, 口感: 爽呀~