2009-11-03
好耐冇去过粉岭, 记得有间猪手好好味, 我又好耐冇食过就上o黎开饭网揾返个地址出发!经过约30分钟车程, 经过东隧, 大老山隧道, 吐露港再加行错路.......终于到步.......(好彩门口有车位).......入到去装修依旧(冇装修+冇冷气, 好彩天气开始转凉)......一个箭步抢位坐(其实大把位, 因为下午4点几冇o羊人), 二话不说大猪手+家乡炸卷<---网友介绍......(约5分钟)......猪手先到, 一个字正! 依旧好美味! 不过辣椒油唔够辣.....似豆板酱多o的.....(再多5分钟)...家乡炸卷到<---网友介绍, 一放入口..(感觉怪怪地........)瘦肉过多而且有~榨~(可能个人口味问题)...食左两件其他唔食啦....下次唔洗再叫....基本上我系为左猪手而o黎冇投诉......不过我都唔知几时再o黎啦(因为好少入新界).....希望o的o甘全统又好味o既~猪猪猪猪猪手~唔会因为香港经济发展失传或消失啦!