2016-05-20 667 浏览
同朋友庆祝生日,黎左呢间三清洞摩西。Book左8点钟,准时到都要等位,大概等左30分钟先有得入去坐。入到去比左张4人枱再加凳比我地,感觉都几迫,睇menu先知原来呢间餐厅只得部队锅食(黎食之前冇做功课)好彩我地一行人都冇食过部队锅,所以都冇话好失望。menu其实只系一张单张,上面有instrustions教你order,不过我地都唔系几睇得明,最后都系要请教侍应姐姐。我地5个人,要order5款年糕口味,啱啱好可以试哂5款。侍应姐姐话配料最少要叫2款,我地拣左最受欢迎嘅紫菜卷同炸饺子,另外佢叫仲建议我地叫2个面同2个炒饭....由于我地系5个女仔惊食唔哂,炒饭又话一定要order,我地最终拣左3个拉面同1个芝士炒饭。叫完就倾下计等食,头先都讲过个场都几迫,我地个位近厨房,不断见d瘦弱嘅侍应拎住个大锅喺后面行黎行去都几惊,去到一个位佢地都觉得有d危险(定阻住佢地),就话不如帮我地调去卡位,我地梗系话好!新位舒服好好好好多!等左冇耐个锅就黎啦!5款年糕摆哂喺同一锅度,超。大。锅!我地有少少吓亲迫不及待,试下个炸饺子先。个皮有d硬,味道都ok。试埋紫菜卷,好味好味!年糕就有d硬,至于其他配料
同朋友庆祝生日,黎左呢间三清洞摩西。

(黎食之前冇做功课)
好彩我地一行人都冇食过部队锅,所以都冇话好失望。

迫不及待,试下个炸饺子先。个皮有d硬,味道都ok。试埋紫菜卷,好味好味!年糕就有d硬,至于其他配料同面就正正常常冇咩大惊喜,虽然我地叫左5款口味,但佢地嘅分别其实只系d𩠌唔同,个味系一样的....好彩佢唔太辣同芝士味都几夹...一开始都几好食,但食到咁上下,你会觉得成锅野系一样味的...

一如所料我地系食唔哂嘅,当我地停哂手嘅时候比我地遗忘左嘅炒饭出场啦,好彩只系好薄好薄一层,食第一啖感觉系:终于同个锅唔同味啦!芝士同紫菜,几好食!

倾下食下,坐到人地打烊先走,埋单请埋生日嘅朋友都系每人大约150蚊,算几抵食。总括而言都唔错嘅,未试过可以试下,但就未必会encore lu。
2016-05-13
  • 紫菜卷