2021-10-18 326 浏览
当年度小月喺尖沙咀海港城开嘅时候,我都有去朝圣过(可能有五年前喇)。当时系觉得,价钱贵,份量少,食物质素普通,所以试过一次之后都冇食过第二次。今次有机会黎到v walk,又咁啱唔使排队,有几多次机会佢试一试下😝丝瓜煮大蚬。丝瓜煮得够林,鱼汤都清甜,蚬都大只,不过就系欠缺左鲜味🙈 而且开始有少少overcooked,有啲蚬好韧。台式烤香肠,分量多价钱有啲贵,隔离好地道咁配左d蒜头(不过我唔食既🤣),我觉得个肠可以烤耐d同热少少。仲有樱花虾炒蛋,超级多樱花虾,但多得有啲过分,蛋嘅份量相对太少,唔讲都唔知道自己食紧煎蛋😌 感觉上就系佢有好嘅食材,但加埋一齐就唔系特别好食。。。最后仲有肉臊饭同担仔米粉。味道系OK嘅,不过份量真系太少啰。一碗白饭$10,加𠮶啲啲肉臊喺上面就$28,即系𠮶几粒肉值$18,有冇搞错啊。。。。😅

2021-10-17