2018-02-13 92 浏览
第二次黎,呢到都仲系令人觉得好舒服。放工后同朋友倾计特别想拣个坐得舒服,食得自在既地方。虽然行工业风,但出奇地无令人觉得太刚,可能因为佢都用左唔少绿色&木既元素。好欣赏呢支水。其实唔少人食野有一部分都系食presentation,呢支水就有好好既presentation。放左薄荷叶系入面,虽然其实薄荷味好淡好淡,但单单系个presentation都令人觉得赏心悦目。我地叫左个set, 个蕃茄汤好足料,唔会太酸,蕃茄+菇+洋葱+herbs既配搭好令人开胃。个蒜蓉包好脆。成日觉得一个好既蒜蓉包真系好唔易做。蒜蓉既份量,牛油既份量,包既烘度,仲有包既选材,其实都要谂过度过先可以整到。呢个系上次食过觉得正,所以再encore既珍宝鸡虾球用左嫩鸡肉包住虾胶,然后用鸡翼骨做珍宝珠支棒,配左2个好味sauces。讲到成件事好似好简单。但要做到外脆内嫩仲juicy都真系考功夫架。所以先值得要encore.烧蘑菇成为左我既新宠,只要餐厅有,我基本上都必点!呢到既蘑菇比我想像中细,但加火箭菜食又几新奇。都系juicy蘑菇。切开烧有切开既好,唔使切蘑菇个时漏哂D汁。但我有时其宝就系追求佢漏汁个下有种治愈感。

呢个系上次食过觉得正,所以再encore既珍宝鸡虾球[其实佢有个靓D既名,但我都系觉得咁叫佢一目了然D]用左嫩鸡肉包住虾胶,然后用鸡翼骨做珍宝珠支棒,配左2个好味sauces。讲到成件事好似好简单。但要做到外脆内嫩仲juicy都真系考功夫架。所以先值得要encore.

有种治愈感。

呢个好俾到我惊喜!今次系我第一次食米形粉。真心觉得佢煮得好好食!软硬适中!而且D芝士汁既浓度都适中地流系每一粒米形粉上面。个温泉蛋既texture 好岩同呢个米形粉一齐食!加埋D小小既茹菌类,令佢成为我最喜爱既食物!正!真心要试!

2人4人set任君选择。menu唔算太多页,但分类好清晰。总会拣到想要既野。