2020-10-03 1849 浏览
突然间好想食Banoffee pie, 所以serach吓边间餐厅有得食,见到呢间几靓,其他野食望落都吸引所以book 枱。Warm octopus salad 八爪鱼弹牙而唔韧,d沙律菜同车厘茄好新鲜,个汁酸酸甜甜,系个几好嘅开胃菜。Pan roasted pork chop 猪扒冇过熟,有质感得黎唔鞋口,红酒汁唔多冇抢到d猪味。虽然个薯蓉落红菜头打,但怕左红菜头嘅我食唔到d草青味,非常好。Banoffee pie 2.0 满心欢喜等到个Banoffee pie, 但到头来几失望吓,个批底唔好食,拖肥超级唔够,香蕉又少仲要at the side,d cream 系就咁唧落个批度但又太多,我好似食紧一个少少拖肥味有好多cream on top嘅tart 咁,冇feel叫左两杯呃like cocktail,d烈酒都落得偏重手吓。个Early bird 佢令我谂起 '人生有个真正朋友的确好极...饮胜' 仲要杯野黄黄地色起泡🤣 饮落都系酸酸地嘅果味沟vodka咁啰, 还好。Dinosaur 只蛋壳杯真系好cute嘅,简单黎讲佢系一杯有加烈酒嘅美禄恐龙,如果唔需要呃like, 自己都可以沟,

Dinosaur 只蛋壳杯真系好cute嘅,简单黎讲佢系一杯有加烈酒嘅美禄恐龙,如果唔需要呃like, 自己都可以沟,完🤣🤣

其实其他野食都几好味嘅,但我因为专登去食Banoffee pie 就觉得扣左分啰,同埋d cocktail 真系偏贵,平返两三成就好喇。