2014-10-21 4018 浏览
好多年前由Henry House 个Lunch Set 只系120蚊左右开始帮衬到而家都系200来蚊 , 水准保持, 仍然觉得系响呢个价钱, 食到合理的品质. 最钟意坐bar 枱, 见师傅真系唔会悭住落刀, 系好的部份先俾客, 完全明白什么叫一分钱一分货.  我个午餐盒真系好抵食, 有蒸旦, 沙律, 鱼生 - 两大片肥美Toro, 海胆尤其新鲜, 牡丹虾及带子超甜, 最爱鲭鱼个鱼油味至先叫少饭, 因为真系饱到夜晚. 以前试过食煮物, 有Tempura 的lunch set, 佢都系鱼生, sushi 拿手D.我认为任何一个鱼生, sushi lunch set , 都值得每个试一次. 餐后有饮品及甜品, 不用二选一, 当日绿茶Mousse加红豆, 有绿茶粉, 够味

题外话/补充资料: 最贵HKD350个SET 12件 自选SUSHI, 试过都好一流
2014-09-26