2019-06-29 155 浏览
今晚公司同事选左系铜锣湾呢间18巷泰国餐厅!环境都几阔落开扬!我就先叫左一杯火龙果特饮,味香浓郁,冰沙口感好smooth,非常解暑呢!秘制黑椒炒蟹,黑椒味道超级浓郁又香,同蟹味好夹,无抢左蟹既味道,反而更加带到蟹肉既鲜味,蟹非常大只,都好多蟹肉,而且炒到非常入味!酸辣汁原条蒸鱼,好大条鱼!青柠既辣汁几清新,一d腥味都无,鱼肉好嫩滑,骨好易起唔散,加上蒸得好够味,d汁仲好岩送饭呢!香辣肉碎炒饭,呢个系我其中一个最钟意既泰国菜式,半熟既蛋汁沟落饭,超正,肉碎辣度适中,泰式炒饭会湿湿地,但好惹味!推荐呢!甜品我最钟意就系呢个榴连糯米饭,榴连味超香,果肉软糯,配埋香甜既椰汁糯米糯完全唔腻,刚刚好,食到好饱既我都忍唔到口食哂!今次呢个gathering大家都好满意,我都谂住下次带屋企人黎呢!