2022-05-27
本来book 左同老公两个人食,之后朋友一家4口又join 埋,打去改人数好好彩有位,同埋个staff 都好helpful. 去到发现原来系有房嘅,因为openrice 写冇VIP 房所以我打去又冇问到。因为第一次黎食唔知有咩signature, 问左个staff 佢叫左个经理过黎介绍,可能人手唔系好够,经理真系好忙,但佢地都有过黎交带等多阵所以就算我地好肚饿都非常接受。因为最怕d 一等就等到 "two thousand years later"𠮶d. 之后经理问左我地preference, 就俾左5款肉我地,平均好似约$298/款(唔肯定有冇记错)我地另外想叫个$600 嘅厚切牛舌试下佢有咩咁犀利,但好可惜𠮶日无,经理好坦白话因为件嘢唔靓所以无。咁我地就叫左另一款牛舌,不过都无失望几好食,厚度刚好,牛味亦适中,之后亦介绍左支Sake 我地都觉得几易入口唔会好dry。因为我唔想饮冻佢地都特登拎左一个壶for 我一个人等我可以滩一滩先入口。之后放低碟和牛佢叫我地影左相先,食完话返俾佢知中意食边款。虽然上次食K11𠮶间所谓米芝莲烧肉食到一肚气又系乜都唔介绍,但今次依到佢依个做法我地又好bu
之后放低碟和牛佢叫我地影左相先,食完话返俾佢知中意食边款。虽然上次食K11𠮶间所谓米芝莲烧肉食到一肚气又系乜都唔介绍,但今次依到佢依个做法我地又好buy, 因为已经好肚饿,想拿拿声食野,虽然经理好忙,但都有过黎睇下我地食成点呀,之后仲讲返唔同牛嘅部位。之后我地encore 左个牛舌同d 素菜,同埋佢地signature 嘅和牛,$220/pc 个size 好大块所以我地叫左两块share, 因为食到果阵我地都已经好饱兼唔记得影相,强力建议唔好一开始就食依块因为会好腻,可惜系encore 嘅牛舌因为位置有唔同所以冇第一碟咁好食。
餐厅环境都算Casual, 唯一一样野就系太嘈,全晚都听到一d 刺耳嘅碗碟碰撞声。因为我坐嘅位置啱啱遮住左视线,老公就睇到系佢地换炉之后处理嘅地方产生依个躁音。因为声音唔系一般大,系有80分贝(因为iwatch自动显示话我地系一个嘈吵环境)下次我都会book 房咁就可以舒适d。但整体我都地都觉得几唔错,CP 值都几高,如果d staff 个个都可以介绍下menu 咁经理就唔洗咁busy 喇!