2019-07-31
今日放假 咁就去试下茶木 我地两个人叫左4碟𩠌 total $301 lunch黎讲都几贵 不过都真系好饱(´・ω・`)啲侍应有啲奇怪,明明好多位冇人坐,又冇人带位,又唔比我地求其坐,系咁叫我地系门口等下⋯⋯😒我地叫左个义式鲈鱼青酱手作面,都好少见青酱既面,又好似新出,就好想试下。个面上得几快既,但个味令人小失望。个鱼系煎得几好食,但个青酱就有点稀,个味都有d奇怪。同埋本身唔太好洋葱,个面又加左好多洋葱,多到我分唔清面同洋葱个种。然后个面既口感都麻麻,如果用普通意粉可能仲好点。然后上面红色d装饰又唔系好知做紧乜,好似扮到好高级咁⋯⋯😒然后叫左个台式卤味拼盘。呢个又几好食既,全部都好入味,特别系个豆腐,一咬落去好有惊喜,入面劲嫩。试得过!😍然后我地叫左个芒果香草蜜糖砖块。多士不嬲系茶木既招牌,唔洗讲都知好好食。雪糕同多士冇得输既。😍😍😍最后仲食左个黑糖草莓芋圆仙草豆花。芋圆都几好食,不过珍珠就有啲难咬。然后个士多啤梨极酸,而佢个叶竟然冇整走先放入个糖水😀总括而言,茶木都系食下个砖好啦。其他都唔系好值个价。
总括而言,茶木都系食下个砖好啦。其他都唔系好值个价。