2012-04-12 21 浏览
买咗山地人嘅团购。虽然离炮台山 MTR 唔远, 但位处内街, 要留神 d 先至揾得到。我冇去过越南, 唔知乜嘢先至系正宗越南法包, 但系我以前曾经帮衬过几次中环嘉咸街嘅越式法包店, 佢哋水准有时有 d 起伏, 但总括尼讲系好食嘅。至于山地人嘅法包, 不但包好脆而且配料丰富, 有红萝卜丝, 洋葱, 扎肉丝, 蒝茜等等。山地人嘅特点系唔会用好多调味料, (我净系食得出佢哋有用 margarine), 好处系你可以食得到各种食材嘅天然原味。Like!所以嘉咸街果间法包同山地人系完全两种风味, 一间味浓, 一间原味, 两间都系好食嘅, 钟意边间多 d 就睇你个人口味喇。我个套餐系 8吋牛肉法包 + 一罐汽水, 山地人汽水嘅选择就真系好多, 唔止果 d 大路货色, 例如可乐, 雪碧, 7 Up; 佢哋仲有 C+, 芬达提子, 雪梨茶, 忌廉等等。讲到服务, 山地人就真系赢成条街喇! 佢哋果位老板娘嘅良好服务, 可算系无微不至。落单时佢会讲埋有乜其他选择, 会留意 d 客坐得舒唔舒服, 有冇位放手提袋, 枱面有冇餐纸、饮管, 食物系唔系到齐, 真系照顾周到架! 结论 : 山地人 = 好味道 + 好

结论 : 山地人 = 好味道 + 好服务
2012-04-08