2020-06-28 774 浏览
我谂黎呢度嘅人有部份都系因为睇咗个报导见到有个蓝带女厨神,于是阿叔我都要来支持一下黄色呢啲嘢唔讲咁多啦自己明啦呢度环境其实唔错都几有文青feel,环境整体来讲都系清洁,枱与枱唔会太逼晚市餐牌叫嘢食之后火速送上南瓜汤沙律同埋冻嘅水果茶南瓜汤香浓甜甜的creamy对于我唔钟意南瓜既人黎讲都唔错几好饮沙律来讲其实我觉得尚算普通入边有苹果粟米薯仔沙律菜普通沙律酱,坦白讲就冇咩特色水果茶唔错,少少甜,但入面有几款生果,唔错先前睇好多食评好多人都话呢度啲意粉煮得唔系咁好所以就试试佢,带子生熟程度OK未至于太过差,意粉杰身奶油味都几浓,分量就还可以,不过留意到一点就系见到厨师预先煮好一大堆意粉当有order嘅时候就夹出嚟回镬煮,意粉咁样焗住有机会令到个生熟程度好唔一致食落去意粉确实比较份唔系好弹牙ribs都系配上美式BBQ酱,味道几好唔会太咸不过我觉得呢个价钱来讲份量可以多少少呢度只系有五条骨,反而隔离嘅咋饭团有惊喜,佢内里其实系risotto,不过配茄汁就有点hea,我觉得可以自己条配一个特色酱汁曲奇同豆腐雪糕唔知系咪自家制呢我又唔系好肯定当然都要试吓佢最出名嘅千层蛋糕啦,曲奇Oreo味,啲cre
黄色呢啲嘢唔讲咁多啦自己明啦
1916 浏览
晚市餐牌
叫嘢食之后火速送上南瓜汤沙律同埋冻嘅水果茶
水果茶唔错,少少甜,但入面有几款生果,唔错
曲奇同豆腐雪糕唔知系咪自家制呢我又唔系好肯定
当然都要试吓佢最出名嘅千层蛋糕啦,曲奇Oreo味,啲cream几滑有15层,唔错既

总括来讲我觉得餐厅最大问题系,因为我相信有好多人都因为蓝带厨师呢个名词嚟拜访,但系其实入边有其他嘅厨师好似我今晚就唔系蓝带女厨神黎烹调,食物质素可唔可以keep到水准呢下就真系好难控制,而且我觉得员工嘅制服可以制定一下,因为你标榜你系喺法国学完厨返嚟但系见到煮嘢食嘅厨师只系一件tshirt配条围裙,我觉得可以改进一下,食物质素唔系差但系唔可以讲话好惊喜
  • 水果茶
  • 千层蛋糕