2019-05-25 1369 浏览
一向都钟意支持小铺,但系有时D小铺又DHea做,总系Keep唔到水准,越做越走下坡。好久没帮衬这间云南米线舖,心血来潮,仍记得佢几好味,特别系酸辣米线,今次凭印像番兜,叫了个小酸辣鱼腐,菜肉云吞上海面。一食个汤底唔惦,真系劲酸,大辣,点搅我叫系小酸小辣,唉,费事出声硬咗佢。佢话系自家制鱼腐,好欣赏,但一口咬下,腥味浓,鱼肉散,完全唔惦! 菜肉云吞OK,几滑咁,但呢个上海面,面质差,煮得过火过腍,食落零弹牙,吸埋D劲劲辣汤,系唔好食,碗面又细,一定唔饱得去边! 重有D熟0T,又涩又唔多柠檬,呢餐我匆匆吃了就走,唔享受到食酸辣米线的快感。其实小店要好好检讨下D水准,否则迟早沦为连锁店天下,我明白,谭仔点解咁成功了。