2020-06-23
约左三五知己出黎见见面☺️前一两日打电话黎book定枱。当日准时6点上到去,可能时间尚早都未有食客🤣🤣皆因唔肚饿,所以叫得唔多,小食为主😋📌芝士鱼饼$50眼见得呢四小块🤣🤣顿时觉得少贵,都系叫货所以正常发挥🤣热辣辣炸起,咸味芝士半融,略嫌有点油腻,再索干啲油会更好😆📌枝豆$48我成日觉得枝豆好唔抵食🤣🤣不过友人钟意食,份量都足,条条胀卜卜,食完油腻野,再食枝豆balance下😂😂📌辣妹$98创意卷物系古今既名物😌内馅包住炸虾,香脆可口👍🏻而且加入芝士及辣辣地既吞拿鱼,又几好食几惹味🤤🤤🤤面头撒上碎晒既薯片?提升埋口感😆辣妹系唔错既!!📌日和安格斯牛柳粒$92大约都有廿令粒😂有大有细,有啲几稔,有啲有筋位就难咬啲,牛味几香浓😆😆油脂都几多😂😂😂所以好易一粒接一粒咁食🙈📌盐烧鲭鱼$78鲭鱼正常发挥,同平时食开既分别唔大🤣听讲靓既鲭鱼系带有少少腥😂😂😂唔知真定假,不过呢条又真系有啲啲腥🙈由于我对辣妹念念不忘😂😂😂所以提议加多个卷物,知己都非常同意🤣说好的唔太饿呢?haha📌黑龙卷$98今次既内馅系炸蟹柳及芝士,都系香脆可口😆面头系有啲干既鳗鱼🙈及少得可怜既牛油果🤣🤣成件事食落都比较dry唔湿润
📌芝士鱼饼$50
📌枝豆$48
📌辣妹$98
📌日和安格斯牛柳粒$92
📌盐烧鲭鱼$78
📌黑龙卷$98
今次既内馅系炸蟹柳及芝士,都系香脆可口😆面头系有啲干既鳗鱼🙈及少得可怜既牛油果🤣🤣成件事食落都比较dry唔湿润,牛油果存在感基乎系零,佢既存在系咪只系想成条卷睇落有返啲色咋?🤣🤣因为我太钟意辣妹啦,黑龙卷即刻比下去🤭
我本身比较少bookmark日本餐厅😌成日觉得寿司刺身都系咁上下姐,而且生冷野我都少食🤣下下都大大旧饭太易饱无得试好多野🤣而古今系因为有朋友食过觉得唔错而推荐我,佢既卷物真系好多🤓咩都好似几吸引🤭啲馅就来来去去其实都系果几款,不过搭来搭去又可以玩到好多唔同花款,食呢啲真系要约至少三四人😂😂
最钟意呢到啲寿司饭唔会太冻,而且唔会太硬同干身😚😚价钱方面,我地唔太饿既情况下已经叫得少,或者铜锣湾黎讲,呢个价钱系合理啦🤣🤣员工服务都好好,又有礼貌又殷勤👍🏻👍🏻周不时会主动加水,临走前有个高瘦男人都有问我地食物味道点?满唔满意?不过我发现寿司部啲师傅无戴口罩😷但佢地又会倾计,咁样⋯⋯好似⋯⋯唔太好吧!?🤭🤭