2008-11-14 12 浏览
见好多人话呢间「海景」d野唔掂、唔好食 但系我试过好多次,自觉都唔系咁差啫...我成日食既系﹕自选饭/意大利粉套餐﹕我成日拣 猪扒+餐肉,配意大利粉及茄汁(多d多d汁) 猪扒都几大块架 咬落去都几腍,几好味,不过就紧系一定有落d 松肉粉架喇,但 ok丫,起码唔系腍到一“pat pat”噃 餐肉有「3」块呀 真系好鬼慷慨~ 意大利粉既份量都颇多架~ 连埋饮品都系卅几,真系唔贵架喇~ 唔好成日俾果少少钱,但又想要5星级既野食先得架 再者,次次我都会order要多一碗茄汁,佢地都ok㖞,每次都俾我兼无「依依哦哦」,系呢d平民地方食野,唔驶下下都同d几星级既食肆比较呀???粟米肠粉﹕$1x,即叫即制既食品,系就系要等2-3分钟,但味道ok噃 肠粉是软软的,但粟米就有d咬口,我就几钟意咁既口感喇~萝白糕﹕$1x,都几厚身架 煎到金金黄黄咁,好好味呀!! 我个人就钟意加d甜酱及麻酱同吃,一流呀!!白粥﹕$9,呢碗弼就当然唔及「妹记」or「七喜」啦 但系都ok既,就当系一碗杰杰地既热糊仔啰~ 可能我几钟意呢种口感,加左d盐后会食好多架~总括来说,只要你记住你去既只不过系一间好普通既平民粥店,你就唔会
见好多人话呢间「海景」d野唔掂、唔好食
但系我试过好多次,自觉都唔系咁差啫...

我成日食既系﹕

猪扒都几大块架
咬落去都几腍,几好味,不过就紧系一定有落d 松肉粉架喇
,但 ok丫,起码唔系腍到一“pat pat”噃
餐肉有「3」块呀
真系好鬼慷慨~

肠粉是软软的,但粟米就有d咬口,我就几钟意咁既口感喇~

萝白糕﹕$1x,都几厚身架
煎到金金黄黄咁,好好味呀!!
我个人就钟意加d甜酱及麻酱同吃,一流呀!!

白粥﹕$9,呢碗弼就当然唔及「妹记」or「七喜」啦

总括来说,只要你记住你去既只不过系一间好普通既平民粥店,你就唔会有咁多令自己咁唔满意既评价的了~~~
  • 自选饭/意大利粉套餐、粟米肠粉、萝白糕