2005-12-13
因为朋友生日, 所以黎呢度食. 预先打电话请佢地set 咗个party menu. 黎到坐低大厨Calvin就走黎打招呼, 问我地人齐未, 不如先上汤, 等我地一边饮汤一边等朋友, 十分细心. 朋友到齐便来头盘, 凯撒沙律, 巴马火腿并水牛芝士(呢个好好味, 尤其d芝士真系好似食豆腐咁), 焗田螺配薯蓉, 鹅肝和每位一客焗蚝. 田螺似乎咸了一点, 但朋友说焗蚝十分好味. (因我不食蚝故冇要), 鹅肝我大太喜欢但朋友说好香. 跟住主菜有羊架, 德国咸猪手和酿鸡卷, 味道都ok, 只是太多肉有点受不了, Calvin再来问味道如何时告诉他太多肉, 他即说不如来个杂菌菜卷和paste, 菜卷清清地, 味道不错, 茄汁螺丝粉酸酸地几开胃. 跟住甜品是阿华田蛋糕和芒果乳酪蛋糕, 味道都唔错.呢度环境几舒服, 当日唔算多人, 所以几静可以倾下计. service亦十分好, 尤其大厨Calvin经常走黎问我地意见同钟意食乜, 又话厨房仲有好多唔同既材料, 我地钟意既话可以整俾我地食, 真系我似一个热情的主人, 私房菜味十足. 至于价钱都唔算好贵, 我地食到个个揽住个肚, 每位都系$240, 如果
呢度环境几舒服, 当日唔算多人, 所以几静可以倾下计. service亦十分好, 尤其大厨Calvin经常走黎问我地意见同钟意食乜, 又话厨房仲有好多唔同既材料, 我地钟意既话可以整俾我地食, 真系我似一个热情的主人, 私房菜味十足. 至于价钱都唔算好贵, 我地食到个个揽住个肚, 每位都系$240, 如果order虾的menu好似系每位$270.