今日老公难得就我食下西野,就谂住食扒房,不过又著到颓仔咁,但又唔钟意食茶记型扒房,所以就谂住去下工厦区食个简单又清静嘅晚餐。见openrice都几多人like,怕无位,所以事先打电话问定,咁佢就话有位可以即去我地到左栋大厦,好搞笑,要身份证登记入去。去到间野,成间都好暗,小猫三四只,仲好,唔会太嘈,静静地。睇睇个menu,简单随意咁点左rib eyes同埋鹅肝牛柳,cabonara同埋黑松露薯条,佢其实另外有set dinner,不过其实计返条数散叫仲抵,因为佢只系多左啲咖啡同沙拉,但系散叫加钱都可以有呢个敦果。我最钟意食cabonara,其实自己都识整嘅野点解要出去食?就系太钟意食,佢呢间嘅cabonara唔错,有汁浓味够热!Rib eye , 我叫左medium rare,出黎佢系medium,够浓肉味,但系个煮法就太熟,有啲hi口鹅肝 煎得够金黄 够脆口 入口即溶 好味至于旧牛柳 我都系叫medium rare,可惜佢近乎well done... 所以一般啦,又未到难食, 可以更好啦之后就系个黑松露薯条,眼见系无黑松灵,我仲问老公边度有,点知食落又有阵味,几香几脆,油就油啲,不过

我地到左栋大厦,好搞笑,要身份证登记入去。
去到间野,成间都好暗,小猫三四只,仲好,唔会太嘈,静静地。

鹅肝 煎得够金黄 够脆口 入口即溶 好味

之后就系个黑松露薯条,眼见系无黑松灵,我仲问老公边度有,点知食落又有阵味,几香几脆,油就油啲,不过都真系几好味

waiter有介绍过食蚝,不过无可能系呢啲地方食蚝啦,佢介绍个两只都唔系我嘅心水

Cabonara
Rib  eye