2008-11-12
寻日同屋企人去apm食饭,6楼有一间新开既火锅店。之前经过都想试下ga 喇!!但次次都一堆人企向度等,所以都系冇食到。但今次妈妈话想食咪试下啰!!7点都未够,已经有10个8个人等,本来一心谂住试下一人一锅。向香港好似真系好小有一人一锅~但始终都系坐圆枱,唔想等~~地方都几舒服,而且位同位之间都唔会好近,出出入入都ok方便。竹丝鸡锅:清清地,但唔系好味浓味,不过妈妈就好钟意。红酒丸:必食推介墨鱼丸算弹牙,而且咬落去流左d红酒出黎,好香,但唔会好重酒味,女仔食ok黄金虾丸:有一粒咸蛋包左个虾丸入面。虾丸几爽,但咸蛋唔知系咪煮太耐,硬硬地。如果打碎d咸蛋混埋入虾丸一齐,我谂会香 d杞子酿花胶:估唔到甜甜地,d翠玉瓜好甜,好新鲜,我自己好钟意香草猪肉丸:钟意香草既必食田园疏菜:$22 好抵好大碗,都唔使叫其他菜其他火锅料,同一般火锅店错唔多,但尚算新鲜。要提提既系,原来加10蚊可以任饮任食糖水,d糖水重ok 得,足料。自己就好想试下个南瓜汤底同一人一锅。但爸爸就话会好奇怪。
竹丝鸡锅:清清地,但唔系好味浓味,不过妈妈就好钟意。
红酒丸:必食推介
香草猪肉丸:钟意香草既必食