2018-04-06
是日同刚新婚无耐既好友食下午茶,陪小妇人去开旺角买家电,佢事先拣左话想试呢间铺,于是买完野,系百老汇穿过条桥就到,就系朗豪坊隔离大厦,好就脚。上到去一开电梯门,俾店外既装饰吸引住,好有梦幻既婚宴情怀,门边墙身都是满满一片白色花海,好有治愈效果。甫进店内,感觉好梦幻,店子主要由白色搭粉红色为铺陈,使到视觉上一片柔和。 墙身贴满软绵绵既羽毛同花瓣,连带地下都有一片片既花瓣,互相呼应,好有主题,亦切合铺名花花世界。餐桌份置亦很讲究及心思,其中有3张英式茶座既铁餐桌倚,very吸睛夺目,中晒女儿家喜爱既类型,打卡影相实在系指定动作,由是下午茶时段都好多客人就座,呢几张雅座自不然已被occupied。所以无缘坐,唯有系其他客食完时,影来留念炫一下。我俩就坐系近窗既西餐桌那边,俾四周既氛围感染,感觉良好。坐底拣左个精致下午茶high tea一下,名为Dessert Garden,顺道打下卡影下相呃下like哈,个tea set配两杯饮品,分别选左冻榛子朱古力同cappuccino。两杯饮品卖相好精美,配个精致既杯具,好令人心花怒放,手调饮品不错,榛子朱古力微甜中带花香,cappuccino咖啡味入
我俩就坐系近窗既西餐桌那边,俾四周既氛围感染,感觉良好。
榛子朱古力
两杯饮品卖相好精美,配个精致既杯具,好令人心花怒放,手调饮品不错,榛子朱古力微甜中带花香,cappuccino咖啡味入口香浓。
真正主角上枱令老纳好梦幻,未试过有咁童话世界既震撼感觉呈现眼前,平时老纳mandom惯开,真系好缺乏童真,但望到眼前呢个花与爱丽斯世界,令人感到惊喜。
一个野餐籐篮,打开原来系个潘多拉盒子,里面就好似一个童话故事既花仙子世界,好缤纷&梦幻。
睇得又食得仲有好影得,有八爪鱼茄汁薯粒,mini donut,cupcake,玫瑰蛋糕,烟三文鱼沙律及朱古力抹茶忌廉牛角包。
每件都很精致份量,一小口,咸甜兼备,悠悠闲闲就咁可以坐一整个下午,好写意,是日真正体会到何谓high个靓tea。
呢个下午茶精致得令老纳难忘,呢殊可以话系一个城市中的绿洲,同朋友黎坐下聚下食下野,真系个不错选择,店员态度好nice,食完野都唔会催赶,令客人感到悠然自得。
Happiness is a choice,呢殊实在感觉良好,我会再黎呃like的