2018-11-09
呢间系几出名既荃湾扒房,所以是日就同朋友慕名而来。餐厅保留住怀旧既装修设计。朋友先到,不过店员要求齐人先上得去坐,原先安排左4人枱,后来卡位有位,所以就转左枱,甘就坐得舒服好多。甘同朋友一人点左一个是日晚餐A餐即蒜蓉牛扒。先上左餐汤,我拣左周打鱼汤,汤其实几多料,好似红萝卜同西芹甘,仲有一小块鱼,但好离奇咁有一块疑似梳打饼或酥皮既野,同朋友都好一头雾水,其实汤本来几好既,但因为果块不知名野都几影响整体食感。然后跟餐有个沙律,个沙律一黎我完全估唔到,居然有甘多生果,通常食亲都系菜沙律多。沙律除左上面啲生果,仲有一个好多沙律酱既沙律垫底,入边有西芹红萝卜同薯仔,觉得呢个沙律都几港式同好小朋友口味,真系好多年冇食过呢款沙律。可能人大左,所以我唔太中意食呢种沙律。到主角蒜蓉牛扒,讲真黎得呢到当然会对扒有期望啦,点知食完都几失望。可能因为系餐关系,原来唔系铁板上架。扒两大块真系好大份量,不过质素就真系差左啲,先唔讲肉质,而系食物温度问题,扒同薯菜都冻既。。。侧边啲伴菜更加唔洗讲啦,系冇味加冻,果蒜蓉汁亦冇咩味。真系好令人失望。估唔到最后有彩蛋,果朱古力雪糕真系为成件事加左唔小分,虽然我唔太食朱古
甘同朋友一人点左一个是日晚餐A餐即蒜蓉牛扒。
估唔到最后有彩蛋,果朱古力雪糕真系为成件事加左唔小分,虽然我唔太食朱古力既,都觉得呢个雪糕好食。
整体黎讲,服务就冇咩啦,啲店员都系快写快落单快上菜果种,差啲以为去左澳牛。食物就好一般,不过俾93蚊食到甘多野,真系会比出面平既,所以我唔会俾差评佢,朋友有讲过午餐60几蚊都系食甘上下既野,而且佢觉得午餐好食啲,不过对我黎讲就可一不可再啦!只能讲名气大到令人失望啦!