2008-10-12
叫左二人套餐 $188, 写明不用加10% 其他要加南瓜粟米汤 / 罗宋汤 + 法式焗田螺 + 餐包, 天乐特式甜心鸡卷生炒牛肉食/ 日式鳗鱼蟹柳炒饭 / 白汁杂菌蚬肉天使面 (3 选 1), 香蕉pancake, 茶我是要南瓜粟米汤, 觉得咸了少少 ; 鸡卷中心是有件杏脯肉,个汁酸酸的唔错, 而且是有面跟的 , 主菜是天使面, 份量都ok, 其他食物味道不错, 可以将咸味减番少少就好服务都唔错, 隔离2张二人坐位的台, 分别坐了2位女客人, 因佢地2个都是大包细包的, 所以即使只有一个人亦要占2个位, 但当时餐厅坐满了人, 个女客人都打算拿起自己的私人物品, 让番一个坐位出来. 但服务员话唔驶佢地卖食物的价钱,比茶餐厅贵而且是要加10%, 可能是这个原因, 令佢地不会似其他环头环尾的茶餐厅咁, ''繁忙时间, 请尽量坐满4人台'' 那种最后叫饮品时, 我叫了coffee, 服务员话有2种, 较淡是即磨, 较浓味是蒸漏,我都几欣赏有2种可选坐位逼左d但在一两年前, 我帮趁过佢地的瑞士汁炒河 (tea set) 觉得好咸
坐位逼左d