2020-10-04
之前都想食好耐架啦今日见到唔洗点等,就入去试下。入面D装饰都几得意,整得几靓架。仲有D饮品餐牌,都几搞笑。今次就点左「日替便当三段」试下,$96一个套餐,再叫多杯$28既「柚子心上依」。首先上左茶、汤同埋沙律先,冇咩特别。不过我见汤太热等左一阵先饮,但冇提供匙羹所以D料沉左底,饮到最尾有D咸。然后就上刺身lu,有三文鱼、带子、甜虾各两件,都几新鲜,而且三文鱼切得几厚,依落都淡淡肉,唔错架。再跟住就有茶碗蒸,味道都OK既,但食落去同室温差不多,唔够暖。同埋表面唔光滑,卖相唔够靓。食完头先既野,就到汁煮猪软骨啦。D肉好林,入口即溶,唔错架,而且都好入味。白饭都同时送上,都几大碗下。天妇罗都好大份,有两只虾、一件芋头、一南瓜、一件茄子,再加一件紫薯。咬落去好脆口,但系粉就比较多,我钟意食D粉比较薄少少既天妇罗。当时亦叫左柚子饮品,冇乜特别,$28黎讲都有D贵。同埋佢用幼身饮筒,好易俾D果肉卡住,如果改用粗身既话会更加好。佢地冇主动俾甜品,我俾单个阵先问到佢地拎,系维记雪米糍,今次佢俾既应该系芒果味。整体黎讲D食物都OK,入面环境都坐得舒服,不过服务就一般啦。我入到店之后等左一阵先有店员出黎问
入面D装饰都几得意,整得几靓架。仲有D饮品餐牌,都几搞笑。
白饭都同时送上,都几大碗下。
我入到店之后等左一阵先有店员出黎问我几多位。
我当时既枱比较近门口,过程中D店员只集中系店入面离门口较远既地方,但就唔多行出门口附近,我要企起身揾师父叫佢地先落到单。
而我想埋单,走到收银处都一样冇人理我,我等左2分钟左右先揾到其他店员帮我叫收银员过黎,反应有D慢。