2011-05-31
团购对我来讲, 系一个由商户透过平台让消费者以一个较低既价钱试用服务 ! 绝对唔系贪平先去买(因为试过太多次用团购俾人歧视同埋遭到好差既服务)好耐好耐以前, 已经好想试下日式吉列猪, 只系一直都冇去食到 ! 咁岩见到ubib 有团购, $128 享豚组惹味吉列一人套餐无限追加白豚柳连加一(原价$295) !! 又觉得都算平, 咁就决定试试本身BK 左7点, 但自己又早左45MINS去到 !! 职员都好有礼貌安排我地入座好快职员就奉上一碗芝麻, 而且仲细心咁向我地讲唔同既汁系有咩分别同点用我同BF 两个系咁磨D 芝麻, 磨左好耐 都仲未有野食到 ! 再磨........磨..........磨..................45MINS 后,磨到芝麻粒变左芝麻粉, 都仲未有野食到于是我地就问经理点解咁耐都未到 !!经理只系简单讲左句 : (其实后两个几张台唔系用团购既, 一到冇几耐就已经有野食 )再等多15MINS,肚都饿偏左 !!终于来左个SALAD再等多15 MINS, 其他食物终于到..........感谢上天 !!!蒲烧鳗鱼用铁板上 !! 成件鳗鱼都系冻既, 相信整起左好耐好
45MINS 后,
磨到芝麻粒变左芝麻粉, 都仲未有野食到
于是我地就问经理点解咁耐都未到 !!
经理只系简单讲左句 : [帮你入去睇下]
再等多15MINS,
肚都饿偏左 !!
终于来左个SALAD
再等多15 MINS,
其他食物终于到..........感谢上天 !!!
蒲烧鳗鱼
用铁板上 !! 成件鳗鱼都系冻既, 相信整起左好耐好耐好耐.......
BF 仲笑言, 铁板上既用意系希望客人觉得件鳗鱼系热既, 心理影响生理 (咩理论?!?!?!?!)
吉列海鲜野菜盛
澳洲大虾 : 对虾敏感冇食
美国生蚝 : 普通
温室南瓜 : 好薄冇咩味
温室蕃薯 : 薄到好似冇食过咁, 仲要实既唔系粉既 ! 搅错
美国白豚柳
细件到咩 !!!! 比M记既猪柳细件好多 !! 两个人加埋只系食左9件
自家制牛乳奶冻
成餐饭最好食系呢个
成餐饭食得好唔开心...服务差得好紧要 !! 问左职员一两次有关团购既优惠, 佢地既嘴脸好不满 仲要黑面 !!
呢间餐厅 真系去一次都兼多