2022-02-02 573 浏览
📍 恒乐海鲜菜馆今日年初二约埋朋友一齐去长洲行吓,我哋劲早就入到去食呢间早一日已经book咗嘅海鲜菜馆。依家间餐厅系我喺网上面见到几抵食🥳今日系因为年初二所以有加二服务费‼️不过嚟到都系谂住食下海鲜啦,见到个餐牌其实都有好多选择🆒平时仲有送菜同埋汤,新年就冇啦🔥我见餐牌有81碟唔同嘅菜式可以任君选择👀系81款😱😱我哋六个人叫左八碟😋8款原价$648+1🔸椒盐赖尿虾椒盐赖尿虾大概有12只左右,每人可以食到两只,唔算好厚肉,有大有细。椒盐味几香旁边嘅配菜可以拎嚟捞饭😆🔸蒜蒸圣子圣子大概共18旧,每人可以食到三旧左右,细细只,用蒜蓉同埋粉丝一齐蒸,腥味重唔会有沙👍🏻🔸 蒜蒸扇贝扇贝就本身一碟得五只,餐厅嘅姨姨话可以比六只细嘅我哋,不过真系好细😹唔紧要啦志在大家都有得食,我竟然食到最后先记得要影相😭🔸椒盐鲜鱿鱿鱼就几大条,一碟里面配埋喼汁。炸粉唔会过厚,算是不错😜🔸椒盐九肚鱼同鱿鱼一样都系份量都几多,一碟里面配埋喼汁。炸粉唔会过厚,不过椒盐味好似唔系太重🤔🔸咖喱蟹呢个咖喱蟹卖相超大份,旁边嘅粉丝同埋薯仔都好入味,可惜嘅系啲蟹有啲臭😢我觉得系嘥咗😭,建议大家千祈唔好叫蟹,因为蟹臭咗真系会成碟食唔落
📍 恒乐海鲜菜馆

8款原价$648+1

🔸椒盐赖尿虾

🔸蒜蒸圣子

🔸 蒜蒸扇贝

🔸椒盐鲜鱿

鱿鱼就几大条,一碟里面配埋喼汁。炸粉唔会过厚,算是不错😜

🔸椒盐九肚鱼

🔸咖喱蟹

呢个咖喱蟹卖相超大份,旁边嘅粉丝同埋薯仔都好入味,可惜嘅系啲蟹有啲臭😢我觉得系嘥咗😭,建议大家千祈唔好叫蟹,因为蟹臭咗真系会成碟食唔落。虽然啲蟹钳好大只,啲肉都唔少,但不可一不可再😫

🔸蚝饼

巨大块🤩又好味,唔会太油👍🏻

🔸脆皮鸡

几好食,不过点左盐就太咸🤭,皮几脆,肉几嫩😋

评分时间❣️ (最多五颗星,如不推荐会打交叉)
食物质素⭐️⭐️⭐️⭐️
环境⭐️⭐️⭐️
服务质素⭐️⭐️⭐️⭐️
价钱💸:埋单$890

餐厅资料📋: 恒乐海鲜菜馆
🕌地址: 长洲北社海傍路13B号地舖

想继续睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-02-02