2019-08-27
一大班朋友去,所以试咗好多野。 🤭 呢间韩烧好在职员会每张枱轮住帮手烧同剪。 今次一齐去食嘅朋友话喺餐厅刚开嘅时候食过一次 🤭 过咗咁耐再试下,觉得进步咗。多口问职员先知佢哋转咗手,厨师同职员都换咗。😙 佢哋仲迟啲仲可能会再改进下个menu,可能再加多啲嘢食。--🌊 海鲜拼盘 HK$358鲍鱼、大虾、扇贝、带子、鱿鱼。全部都系新鲜嘅海鲜, 无特别嘅配料,面头有啲蒜。烧出黎海鲜嘅味道都几鲜。🤭 不过烧海鲜真系几考功夫。.🐂 牛肉拼盘 HK$358牛胸肉、牛肋条、牛肩肉、牛舌。 咁多种肉入面个人比较钟意食牛肩肉, 因为佢比较薄身, 唔系食全熟嘅人,烧一阵就已经可以食,好食到牛肉自己本身嘅鲜味。 食得多肉觉得溜嘅时候,加啲酱,用生菜包住嚟食。😂 咁就食几多都仲顶得顺啦!!.🐖 护心肉 HK$118我自己就第一次食, 佢比起平时嘅猪肉更有咬口,而且感觉无咁油。.🦀 酱油蟹 HK$380 / 份⭐ 逢星期二 HK$130 / 只 (唔清楚优惠做到几时) ⭐自己喺香港比较少特登去食酱油蟹,因为怕佢会好喊,又或者都会偏贵。咁啱星期二,就可以试下,自家调味嘅饭团, 就咁食已经觉得佢好开胃。 酱油蟹一定
🌊 海鲜拼盘 HK$358
🐂 牛肉拼盘 HK$358
护心肉
🐖 护心肉 HK$118
酱油蟹
🦀 酱油蟹 HK$380 / 份
自己喺香港比较少特登去食酱油蟹,因为怕佢会好喊,又或者都会偏贵。咁啱星期二,就可以试下,自家调味嘅饭团, 就咁食已经觉得佢好开胃。 酱油蟹一定系咸咸地,不过个咸度接受,到再加上饭团,就更加中和返。
芝士猪肋骨
🐷 芝士猪肋骨 HK$150
芝士可以再多啲,韩式辣酱有啲多,所以味道有少少咸。
海鲜煎饼
🔥 海鲜煎饼 HK$98
真系无念过可以咁多韭菜,而且煎得唔算太油。
牛肉炒粉丝
🥢 牛肉炒粉丝 HK$98
食咗咁多油腻野,所以食反啲清清地嘅。佢超得一啲都唔油,而且味道唔会好咸。