2022-04-19
海鲜岛 海鲜酒家 🦞📍 西贡清水湾布袋澳7号B舖∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘复活节假期尾声,决定去布袋澳食海鲜,顺便行下😂, 本身布袋澳都唔系好大,近清水湾,有兴趣睇下风景系点,可以睇返我拍既 IG reels🙈~呢间海鲜酒家最出名系墨鱼刺身😍,有机会去既朋友仔一定要试下,一试返唔到转头🙈,真系好鲜,好好味🤤。不过单点海鲜系时价既,唔会话到比你听明码实价, 如果唔想点时价既海鲜,佢地都有二人餐($598)或 四人餐($780-$1580)丰俭由人。🌟新鲜墨鱼刺身一上枱真系哗一声😆, 同我系出面食既真系唔同, 好鲜,同埋切得好薄,真心觉得好食😋。🌟象拔蚌刺身都系好鲜既, 不过同我平时食既差唔多🙈。🌟椒盐墨鱼须落得唔多粉去炸,都ok 👍🏻!🌟辣酒煮花螺呢个好好味😋,螺系比较大粒,另外好入味。🌟椒盐象拔蚌唔知点解有呢度菜😂,可能系用返本身果只象拔蚌,都ok 既。🌟豉汁陈皮蒸鲍鱼只鲍鱼好大只🌝,唔会蒸到好硬,火候啱啱好。都推介👍🏻🎀 Total 2人 埋单 $1557 ,比想像中平。整体推介指数 : ❤️❤️❤️❤️🤍∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘∘
📍 西贡清水湾布袋澳7号B舖
🌟新鲜墨鱼刺身
🌟象拔蚌刺身
都系好鲜既, 不过同我平时食既差唔多🙈。
🌟椒盐墨鱼须
落得唔多粉去炸,都ok 👍🏻!
🌟辣酒煮花螺
呢个好好味😋,螺系比较大粒,另外好入味。
🌟椒盐象拔蚌
唔知点解有呢度菜😂,可能系用返本身果只象拔蚌,都ok 既。
🌟豉汁陈皮蒸鲍鱼
只鲍鱼好大只🌝,唔会蒸到好硬,火候啱啱好。都推介👍🏻
🎀 Total 2人 埋单 $1557 ,比想像中平。
整体推介指数 : ❤️❤️❤️❤️🤍