2024-01-19 408 浏览
搞到你苦中作乐嘅乡味湖南风,食物一啖啖都记录住昨天!今次我同三五知己探咗间话题满满嘅湖南菜馆。无奈嘿嘿😏,啱晒唔钟意太专业术语嘅我!第一啖就嗌咗个蒸鱼头,吓,鱼肉滑溜溜,味道鲜美到爆炸,仲有啲酸酸微辣嘅Kick,真系打到我心坎入去。再点嘅辣椒小炒肉,炒得招牌,肉质嫩滑,辣得刁钻,巧妙激活哂 taste bud,真系啱啱哋!用餐气氛正!酱爆臭豆腐外脆内软,唔系普通嘅臭,而系过瘾嘅香!串烧一串过过瘾,炭香味十足,吃落口感更加实在👍🏻。食材新鲜,加上香港嘅老板咁讲究凑仔细,真系要顶佢个肚👏🏻。小编Tips:唔想嗌大辣爆汗嘅话,记得嗌小辣啦。款款都系老少咸宜!隔壁桌仲有啲外国朋友,见佢哋食得津津有味,都证明咗湘菜魅力无边!嗯,食完之后,真系心情大好、意犹未尽㗎!