2012-03-19 50 浏览
上网找寻尖东一带的CAFE,除左CREMA以外,想揾一D可以坐耐少少又舒服的地方,就自自然然锁定呢度!睇住个地址,其实都唔清楚喺边度,睇住过往既食评介绍,先知由尖东J出口往中间道方向行,见到德国猪手个间就啱方向喇,再行过一两个舖位,就系甜蜜蜜。唔睇唔知,呢道有间CAFE!仲要系咁有特式既!虽然做过下RESEARCH先来,不过喺门口都睇左一阵MENU,呢个时候就已经有个侍应来招呼我,而且态度好亲切。由于刚刚过左六点,就散叫左呢度出名既“雪中情”(豆腐芝士蛋糕)($28)同埋CAPPUCCINO($28)。取了店员给的号码牌就揾个靓位坐低,见到店舖既一角都系邓小姐既纪念品,供顾客购买。店员送上食物及饮品后很有礼貌地询问食物齐未就收走号码牌,这间店的服务态度确实一流。讲返食物,雪中情上有邓小姐既样子咭仔,拆开胶纸,食第一口的蛋糕后,只觉得豆腐味很浓,而且质感软绵绵的,没有用过多的鱼胶粉,中间夹层的海绵蛋糕也很松软,而且甜度适中,果然是大家都推廌的食物。相反,CAPPUCCINO的奶泡打发得太多,奶泡不够细滑。这裹的食物质素不错,服务态度更是一流,有机会会再来。

雪中情

这裹的食物质素不错,服务态度更是一流,有机会会再来。
雪中情