2022-10-06
之前在家隔离时,唔觉意找到出嚟,家人食过个汉堡包话好食,今日一个人去试一试。讲真如果唔系唔觉意叫过外卖,行过都唔会见到,见到都唔会入去食。佢真系一旧店同入面都有些乱的感觉。食客多数都系食开的街坊。多数是一个人,好熟㗎部咁!墙上好多不同的餐单。(我个位取唔到餐牌😅)。我叫了一个「手打牛肉汉堡包」加薯条,及一杯茶走,盛惠$44。(今时今日,食麦记都唔系好得)奶茶茶色ok, 但没有港式奶茶的浓茶奶滑的感觉,只系单一清淡的杯香。汉堡包有toast 过,脆脆的,汉堡扒好有住家式感觉,简简单单,好像加了一些洋葱碎及孜然粉(不太确定)有淡淡的香草味。加了一片蕃茄及小许生菜,酸酸甜甜的。薯条只是传统的茶餐厅炸薯条,上碟的时候脆卜卜。墙上的菜单,各式其式,有秀身餐、鱼面汤河、焗饭、家常𩠌饭⋯⋯一家人到来,唔难找到自己想食嘅嘢!