2024-01-24 74 浏览
今次来到呢间舒服嘅小酒吧,想同大家分享下我嘅美食体验。大家都知道大坑嘅薯条点都几抢手,所以我当然要开餐先点一份。好彩,佢哋个薯条真系好正!即炸嘅脆皮,撒满香气扑鼻嘅孜然粉,一咬落去嗲到爆🤤!口感攞筷子咁嘅薯条真系冇得输。跟住,我试咗佢哋嘅红菜头牛油果,色彩缤纷嘅摆盘吸引咗我眼球,食咗一啖,果然清新爽口,个yogurt同黑醋汁相得益彰,酸酸甜甜嘅感觉就好似初恋咁甜蜜。其次,腐乳卡邦尼畀我带嚟咗一个意想不到嘅惊喜,传统味道噉既熟悉又新鲜,港式嘅腐乳取代咗外国嘅芝士,咸香中带鲜味,真系令人回味无穷。最后,当然唔少得招牌南乳腌三黄鸡汉堡,系今晚嘅压轴大戏💥!南乳嘅丰厚味道贴合咗湿润多汁嘅鸡肉,咬落去肉质细嫩,而且个burger 汉堡间中夹杂嘅面包都软熟得嚟唔会太干,每一啖都感觉到佢哋嘅用心。总括黎讲,呢度提供嘅美食又平民化又有独特惊喜,令人食指大动。下次想轻松小酌,又想食啲地道美味,记得试试呢间小酒吧啦!🍻👍🌟