2024-03-20 191 浏览
重庆大厦初体验。上网见呢间同珍珠皇宫同一个老板,但系呢间口味比珍珠皇宫偏浓,所以就试呢间。因为我几欣赏东南亚同中东食物嘅香料🥰唔知系咪楼面见我地系香港人,就叫厨房减轻香料嘅味道,食落系冇香料味,最怕就系餐厅迁就返香港人嘅口味🥲 Mango lassi只有好微嘅香料,微到直头唔觉有。下次再食印度餐厅,会试下同staff讲more spice,希望唔会听错more spicy啦😂佢星期六都有lunch set,拣左一个chicken curry,set包左plain naan+印度白饭+mango lassi。另一个Roganjosh就系单点,因为openrice book有9折可以豪下😙 单点份量的确多啲,两个人食岩岩好。冇拣辣度,全部都唔太辣🤔另外Pani Puri就几辣,呢个香料味就多返少少。总结: 有少少失望,本身想食正宗口味。可以话系香港人口味嘅咖喱,食完系有啲口渴嘅。我唔会话佢差,因为佢都系惊香港人食唔惯姐😅

另外Pani Puri就几辣,呢个香料味就多返少少。