一直都好想试呢间嘅Bagel,难得今日去大围揾朋友就拉埋佢一齐食个晏昼。其实除咗Bagel佢哋都有好多选择,有All Day Breakfast亦都有面包。咁我一心想嚟食Bagel所以谂都无谂就叫咗两个咸Bagel:泰式肉碎煎蛋贝果波同埋沙茶芝士牛舌Pretzel。泰式香叶肉碎𠮶个就味道系好食嘅,就系平时食到嘅香叶肉碎饭转做Bagel底,贝果都好实在,我几钟意呢个配搭。但系食起上嚟好"lea hea",都好难同朋友分享,切嘅时候肉碎会跌到周围系。同埋因为Bagel好烟韧重皮,非常难切,直接用手食会好啲。另一个牛舌Pretzel我就有少少失望,因为同我想像中嘅口感有少少出入。本来期待紧佢系外皮会比较脆,但结果都系软嘅,同埋本身以为可能会有盐粒喺外层。但唔系唔好食,只系有啲期望落差,相比之下会觉得肉碎Bagel完胜,不过呢个同朋友分享就容易好多~我哋仲有叫抹茶司康,佢本身Scone咩都唔点就已经好够味,抹茶味都好出,有少少甜嘅。不过加埋Soya Cream就完美中和咗个甜味。份量都比想像中大。下次会再返嚟试埋甜嘅麻糬贝果!

同埋因为Bagel好烟韧重皮,非常难切,直接用手食会好啲。

下次会再返嚟试埋甜嘅麻糬贝果!
抹茶Scone
泰式肉碎煎蛋贝果球、沙茶芝士牛舌贝果球