2018-09-22 389 浏览
系尖东附近番工, 每次一到lunch time 时间,间间餐厅都爆满人咁制。 今日行到新文华中心,一如既往,间间店餐厅都有人排队,见到伤心酸辣粉冇乜人排,而且我同同事都未食过,就谂住试下佢我同同事坐低,望望个餐牌 价钱比我地想像贵。 粉面价钱都尚算合理$32元一碗,但系d配料 同埋小食既价钱 好似有点偏贵,不太抵嗌。‘ 配料 芝士肠 $ 8; 芝士豆腐 $11 ;雪花肥牛 $11]拣三款配料或以上 就送一杯 饮品 [ 共$62]所以如果你拣左两个配料 就会忍不住嗌多个 因为觉得可以多杯野饮下 其实酸辣粉个味系唔差,不过Bb辣都已经几麻麻既辣味 另外, 额外配加既𩠌味道好坏参半,因为价钱确实比起其他面食店 偏贵,而且份量又唔多。 [ 重庆小面 $32] 呢个冇得拣辣到,就算食得辣既我 都愈食愈伤心。 食得辣既人 可能觉得呢碗面正。 但我就麻麻地,因为太多辣油,食完好似成日都制住左咁,而且因为愈食愈辣 某程度上都食得几辛苦。

‘[伤心酸辣粉 bb辣 $32 ]
拣三款配料或以上 就送一杯 饮品 [ 共$62]
所以如果你拣左两个配料 就会忍不住嗌多个
因为觉得可以多杯野饮下

其实酸辣粉个味系唔差,不过Bb辣都已经几麻麻既辣味

三𩠌伤心酸辣粉

[ 重庆小面 $32]