2024-01-11 870 浏览
香港竟然都开左深圳受欢迎既太二。一直都好想试但一直都未有机会。今次唔洗北上就食得仲方便。佢地系香港开有几间分店,我地就去左尖沙咀间分店睇下,见到价钱正正常常就决定入去试下。叫左一定会食既配菜鱼1-2人份。估唔到份量比想象中多就算3-4个人都够分。鱼片好淋好滑并无醒味,而且鱼片好薄好但好大片都有5-6CM长,都有点惊喜。鱼汤同酸菜绝配好香口麻麻辣辣愈食愈开胃,配米饭一流。我地仲加左薯粉系入面,吸左汤汁更入味而且口感好Q。我地2人叫左各一个饭。米饭有光泽入口都比较软糯有口感有米饭香。蛋酥软糯粑,糍粑上点上蛋浆炸起来香脆热辣有蛋香,入面好软糯好Q配左黄豆粉黑糖甜甜地。奶冻绵绵红豆冰,有好香既椰汁香,好足料好多红豆,而且好淋好软,限定-藤椒捞汁海鲜鸡,入面有大虾,凉伴青瓜,配上麻辣鸡汁酱。四川好风味十足,食落香口辛辣。喜翻翻砂红冰粉,冰凉凉粉配有透明玉露,够晒爽口弹,加左冰粒够晒冰凉冰冻,好解辣饮完之后好舒服。