2018-08-12
以前喺湾仔返工都知有d酒吧唔止夜晚先开,有做埋午餐。而家黎到上环,原来都有唔少酒吧都有咁做今次得同事介绍黎到,有两层,下面个层有吧枱同几张枱,另有楼上一层,不过都系得几张枱,地方唔算大,如果想试建议book位坐低睇睇餐牌,一共有5款 set lunch,咁我地5人就唔使谂叫晒5款试啦 (快到连餐牌都冇影低)转个头,侍应端上一篮面包同蕃茄什菜汤,个汤好多料 (之前睇过openrice呢度见有牛角包,点知冇,得麦包,有少许失望)主菜有:2碟意粉,一碟有茄汁及银鱼干 (几香口),另一碟系白汁,有鸡肉及菇另外有一份牛扒 (拣左7成熟),烧猪仔肶,同埋沙律牛扒同猪仔肶嘅配菜唔只一般西餐咁有薯仔,仲有莲藕 西餐黎讲算几特别不过薯仔咬落太爽口,心想唔系应该煮得“林”身嘅咩 牛扒亦有小部份煎㶶左,不过都唔错价钱方面:牛扒188蚊,沙律就88,两款意粉都系百零蚊左右,in between 牛扒同沙律嘅价钱中间整体黎讲同事都觉得意粉做得唔错,后尾埋单个阵个侍应话呢度系意粉做得几好,因为个厨师系去意大利学左两年最后仲有印仔card送,每食一个set就盖一个印,储够十个就有一个 free lunch set
另外有一份牛扒 (拣左7成熟),烧猪仔肶,同埋沙律
最后仲有印仔card送,每食一个set就盖一个印,储够十个就有一个 free lunch set 今次已经有五个印,即系帮衬多五次就可以了