2017-02-28 346 浏览
今日系接近农历新年,出开去,顺便去湾仔试一试呢间网上推介嘅汉堡包专门店!一向都好喜欢食西餐,汉堡包方面,最紧要就系里面嘅肉汁丰富,肉质鲜嫩!呢间汉堡包店受到众多好评,相信一定有佢嘅过人之处,一定唔会令我失望!呢间汉堡包店位置于湾仔嘅酒吧街里面,系街角嘅位置,见到呢间酒吧形式装修嘅店,入到去之后,员工就已经好亲切地去招待我哋,铺仔细细,但都唔需要等好耐。就系为咗呢个signature double cheese burger而来上菜都上得几快,而且睇佢个卖相都非常开胃,夹杂着生菜同生洋葱仲有蕃茄,令到两块肉嘅肥腻感到中和一下。汉堡包嘅size特别大,如果系男人食,口张到最大,都系勉强可以咬得到,但咬落去,肉汁非常丰富,配合着其他嘅配料同酱,又非常多重口感,超级满足!Cajun wings新鲜炸出来嘅鸡翼,全部都好肥美。Cajun其实系外国嘅一种香料,味道偏辣,香脆嘅外皮加上辣嘅味道,刺激味蕾,而里面嘅肉亦都热辣辣,亦都仲好滑,香口嘅程度系会令到你想一试再试!California style garlic 系香港好少试到用生蒜来配搭嘅炸薯条,薯条又系新鲜炸出来,里面嘅薯肉够晒热,生蒜令到成

Signature double cheese burger

California style garlic
California style garlic fries
系香港好少试到用生蒜来配搭嘅炸薯条,薯条又系新鲜炸出来,里面嘅薯肉够晒热,生蒜令到成件事升华咗好多,只系略嫌生蒜嘅份量唔够多,如果可以多啲,所有味道都可以提升到极致。(重口味嘅可能需要较多蒜)

Cookies and cream milkshake
食个奶昔都非常之creamy, 加上Oreo嘅曲奇,香滑得来,又有粒粒曲奇嘅口感,为啱啱食完浓味嘅食物,甜的味道可以帮你清一清口。

两个人食,价钱方面都比较贵,味道方面系非常之好,但系最终饱肚嘅程度都唔系太够,可能因为始终系湾仔区,物价都比较高,咁样一餐平均一个人已经150几蚊啦。
见到餐牌上面仲有沙律同埋全日早餐,但系呢个地方,应该都系食汉堡包薯条呢种西餐为主,以下系呢间餐厅嘅餐牌可以比大家参考一下!
2017-01-21
California style garlic fries
Cookies and cream milkshake
  • Signature Double Cheese Burger
  • Cajun Wings
  • Californian style garlic fries