2021-08-07 1682 浏览
呢间楼上既cafe一共有两层,分别系7/F & 8/F,7/F会以主食为主,而8/F就以cafe酒吧为主,我拣左8/F,感觉relax d一开䢂就系餐厅,地方唔大,以暗黑色为主调,张bar枱又大又光猛,非常抢眼,呢度除左cafe饮品,仲有cocktail供应宇治抹茶提拉米苏拿铁呢度既抹茶都系有JAS有机认证,叫了微甜,抹茶回甘唔涩,面层厚厚既奶盖,放了tiramisu必备既lady finger作点缀,再撒上大量抹茶粉,又靓又好饮宇治抹茶白玉拿铁一层奶泡一层抹茶再一层奶盖,卖相一流,奶既比例都偏多,有点盖过抹茶既味道,呢杯唔记得叫微糖,所以我觉得整体甜左d日本焙茶白玉拿铁点了微甜,焙茶味道好浓,同牛奶味道都几夹,白玉烟烟韧韧好好咬,我钟意忌廉芝士蟹肉饼有4件大大件既蟹饼,份量一d都唔吝啬,食到蟹肉既味道,不错,因为加了芝士忌廉,食1件都觉得有点腻八屋3重鸡拼唐扬鸡、水牛城鸡翼,柚子鸡槌3款鸡拼,3款入面我最喜欢水牛城鸡翼,香脆又惹味,而鸡槌浆粉太厚,口感唔好,唐扬鸡就不过不失,整体一般海胆酱大虾意大利面海胆份量都真系几少,虽然附上一个海胆酱汁,但我比较钟意食挂汁既意粉,咁样加上去唔够入

宇治抹茶白玉拿铁

忌廉芝士蟹肉饼

八屋3重鸡拼

海胆酱大虾意大利面
海胆份量都真系几少,虽然附上一个海胆酱汁,但我比较钟意食挂汁既意粉,咁样加上去唔够入味

明太子意大利面
明太子意大利面当然唔少得明太子,仲有蟹籽同鸿喜菇,仲加左芝士粉,不过整体较干,味道比较单调

八屋法式西多士
蛋味唔够香,亦都无出名个几间造得咁松软,但入面既肉桂都几香,加上卖相都不错,仲要有3件,呢个价钱我觉得系合格的

整体饮品系比食物出色,无论饮品定食物都睇得出系有花心机去造的,加上价钱合理,环境都不错,值得一试的