2021-12-17
平日会同朋友间中去太子酒吧街HH虽然好多酒吧都有埋食物提供, 但有放题的相信很少朋友的朋友介绍呢间, 望过menu都觉得ok, 就一于入去试试内里环境都很chill, 仲挂咗好多圣诞装饰啦, 好有气氛而餐厅都唔会话旧或者有唔干净嘅感觉虽然是open kitchen, 但唔觉有油烟味 (我很怕的)HH有买一送一, 好鬼抵, 同朋友都叫咗大大杯, 用嚟送一阵嘅食物啱哂比大家望下个西班牙特色放题有咩食物先佢唔系净系得小食咁简单, 系有饱肚嘅饭添㖞放题想食乜, 就同职员讲, 然后就即煮比你我地叫咗好多款食物, 起度简单分享几个重点食物比大家先:生蚝, 当日系西班牙珍珠蚝, 都几大只, 肉厚爽口, 海水味较浓, 加少少柠汁就可以, 好鲜味芝士辣肉肠拼盘, 有各2款唔同口味, 加埋脆口面包条, 可以食唔停, 几款都唔会过咸, 唔错红菜头火箭菜沙律d火箭菜来自法国, 我系超钟意食火箭菜的, 平时唔太喜欢吃红菜头, 但估唔到今次呢个做得几好, 无咗我唔钟意的怪味, 好甜添㖞masala chicken + 炸鱿鱼masala chicken香料味浓, 几有特色, 少少辣, 但完全接受到的炸鱿鱼肉厚身,
虽然好多酒吧都有埋食物提供, 但有放题的相信很少
内里环境都很chill, 仲挂咗好多圣诞装饰啦, 好有气氛
而餐厅都唔会话旧或者有唔干净嘅感觉
HH有买一送一, 好鬼抵, 同朋友都叫咗
大大杯, 用嚟送一阵嘅食物啱哂 比大家望下个西班牙特色 放题有咩食物先
佢唔系净系得小食咁简单, 系有饱肚嘅饭添㖞
放题想食乜, 就同职员讲, 然后就即煮比你
我地叫咗好多款食物, 起度简单分享几个重点食物比大家先:
红菜头火箭菜沙律
d火箭菜来自法国, 我系超钟意食火箭菜的,
masala chicken + 炸鱿鱼
炸鱿鱼肉厚身, 唔会赵香口胶咁, 反而系好柔软, 好好食
白汁青口mussels唔会太细粒, 只只有肉, 多汁又嫩口,
唔怪得朋友差不多食哂成碟, 佢话超正, 味道啱啱好
西班牙海鲜饭
d饭系用龙虾汤嚟煮, 所以一上台就超香浓嘅海鲜味
面头仲有唔同嘅大只海鲜, d饭系超入味,
有时饮完酒, 真系好想食d野填补下个肚, 食完呢个热辣辣嘅海鲜饭真系好满足
虽然menu是得一款甜品: 雪榚, 咁都点下试试看
估唔到都好有诚意
个底是木糠, 一齐食好有层次 整体觉得佢地煮嘅海鲜都有水准, 唔会煮到过火, 无哂海鲜嘅鲜嫩或干柴口感, 值得推介
仲有, 酒吧唔会太嘈, 很怕果d音响效果太横回劲rock果d环境, 呢度系可以倾到计的, 放心