2022-09-28
平时收工经过都见到好多人帮衬,经过见到呢间西餐厅可以食嘢饮酒环境气氛几好,今日收工有时间同同事过嚟帮衬下。餐厅嘅装修,气氛,都比到我一种好舒适嘅感觉,好适合收工时间去到放松吓。阔条面伴炒三文鱼忌廉汁 ,忌廉汁味道够香浓,每一条阔条面都挂上忌廉汁,味道特别香口,加上阔条面煮到啱啱好软硬度适中,食落去好有口感,三文鱼炒香咗之后另一番味道,入口有三文鱼嘅鲜味,加上油脂香味非常浓郁,味道好有层次。羊扒晚餐 跟一杯红酒,羊扒份量都好多,有四件,羊肉味香浓,食落去肉质仲系好嫩滑,最正就系羊扒上面嘅调味,食到羊肉嘅香味,慢慢香料同蒜香味道渗出来,味道非常有层次。最钟意就系羊扒下面嘅薯仔,吸收晒肉香味,入口有口感,味道一流,红酒嘅味道都唔错,一啲苦涩味都冇,入口有少少果香,用嚟配羊扒真系一绝。收工喺度坐低饮杯酒食啲嘢,真系好放松。下次有时间都会再嚟帮衬。