娜吧 (北角)📍北角宏安道18号AIA 大厦地下17号舖「你有故事 我有酒」讲起去酒吧饮酒,梗系三五知几围埋一齐倾吓计😎💪🏻今日呢间餐厅唔系吹棒‼️ 不论食物品质、服务态度、抑或系理念 都好热烈推介俾大家💪🏻老板娘好靓好有韵味💜同每台客人都有倾有讲😎了解客人对佢哋食物嘅意见💪🏻又叹言 佢哋本身系一间酒吧但无奈受疫情影响 俾人停业左半年要跟着时代嘅步伐 要作出一啲改变开始转型👍🏻👍🏻👍🏻以前净系做酒吧开晚市🙈卖拉面只系一日卖20碗😫而家午市同晚市都要做埋💪🏻因为我哋今日7:00去到都仲系happy hour😎叫咗两杯Asahi 个底盘发光好靓🥰打卡啱晒😎** 8点前都仲系happy hour时间, 会送小食同埋自家制炸虾片㗎🌟🌟 一路食嘢 一路饮酒 一路吹水 又有咬口 送酒一流 😏🌟日式鳕鱼豆腐 +$30(套餐价) 威威味蕾(👍🏻=👅x 6-10 👎🏻=👅x 1-5)👅👅👅👅👅👅👅👅鱼腐系我嘅最爱💜 金黄色既小骰子 扎实得黎好弹牙系一款好值得尝试嘅小食💪🏻💪🏻🌟自家制黑豚叉烧拉面 $82 威威味蕾(👍🏻=👅x 6-10 👎🏻=👅x 1-5)👅👅👅👅👅👅👅👅老板娘话佢哋嘅叉烧每位客人食完都赞
娜吧 (北角)
📍北角宏安道18号AIA 大厦地下17号舖

「你有故事 我有酒」

又叹言 佢哋本身系一间酒吧
但无奈受疫情影响 俾人停业左半年
要跟着时代嘅步伐 要作出一啲改变开始转型👍🏻👍🏻👍🏻

以前净系做酒吧开晚市🙈
卖拉面只系一日卖20碗😫而家午市同晚市都要做埋💪🏻

因为我哋今日7:00去到都仲系happy hour
😎叫咗两杯Asahi 个底盘发光好靓🥰
打卡啱晒😎

🌟日式鳕鱼豆腐 +$30(套餐价)
👅👅👅👅👅👅👅👅

风魔全港拉面迷

每次食面之前都必须饮啖汤
汤系一碗面嘅精华所在💜
汤头做得好 成碗面就等于画龙点睛😎

汤底以新鲜猪筒骨、鸡脚、猪手及多款其他蔬菜熬制而成,入口猪骨咪新鲜浓郁,配料有紫菜、肉碎、自家扎的厚切叉烧同溏心蛋。

佢哋嘅自家制黑豚叉烧
真系名不虚传‼️
肉质软腍入味,大大件咬落肥瘦肉质比例好好,超有水准

佢地既拉面面条偏幼细,弹牙不易腍
其他配料仲有紫菜、溏心蛋、猪肉碎
层次口感好丰富☺️

🌟沾面 $128
👅👅👅👅👅👅👅👅👅

另外我哋都叫咗一个沾面🥰
平时我都好钟意食沾面
估唔到呢度嘅沾面都几有香港特色🤣👍🏻

配料都好丰富,迷你原只小鲍鱼、三文鱼刺身、蟹柳丝、紫菜同埋溏心蛋
冰镇刀削面 完全keep到弹牙同清爽嘅口感

因为面下面放左干冰🌟加水嘅时候会气化
冒出嘅白烟 有一种好仙气嘅感觉🤣🤣

老板娘话佢地既铿鱼沾面汁无落太多铿鱼粉
因为坊间有时会落太多导致好粉好杰
佢哋系自己用机打成粉状再调制
香而不腻😏😏👍🏻 挂汤一流

#hkfoodie #hongkong #北角美食 #北角 #酒吧 #香港 #拉面 #沾面 #娜吧 #饮酒吹水好地方 #美食 #食好西 #威威为食仔 #威威要还债
2021-07-05
  • 日式沾面