2005-09-09 102 浏览
小妹有幸得一为食肥老板,可以时时抆佢衫尾去D贵价地方食好野,慢慢学识点样食好野。肥老板最钟意饮酒,所以钟意去呢到。小妹觉得呢到D酒真系好好饮,系出面系饮唔到既。静静话你听呀,佢地平时供应既系旧酒(28年)沟新酒,但系佢地个女老板俾我老板净饮旧酒,唔系个个可以咁架。D旧酒真系好好饮,甜酒黎既,好易入喉又唔伤胃,饮完第二朝唔会头痛。但系D酒就好贵(差唔多要四百蚊一瓶),当然都唔会饮好多啦。食物选择来来去去个几款(我指我老板口味),最爱素鹅,腐皮冇炸过,唔热气,加D麻油,好好味。试过佢地既叫化鸡,好松化,热辣辣,好食。传说系俾叫化食,所以唔好期望好惹味啦。试过佢地既鱼翅,系蟹黄翅,好大煲,橙黄色架,D汤好好味,到而家都回味紧。可惜太贵(四千蚊一大煲),老板唔再批准啰。天香楼用料靓,食过会知道,装潢完全冇,我细个见佢到而家都冇咩变动(学校系隔离嘛),完全唔起眼。但系可以系同一个地方生存咁耐,一定有佢既价值同地位既。