2019-02-10 837 浏览
虽然香港有数唔清咁多间既日式餐厅,但今次同朋友订既餐厅,无论系其内部日本风既装潢,定系食物既水准都令人好惊喜! . 从尖沙咀A2 出口行大约5分钟就可以到达餐厅门口,一踏入门就好似置身日本一样,边上楼梯边欣赏两侧挂著日本幅画。一坐低,身穿和服既职员为我地点菜,前菜方面,我地点左蟹籽沙律和枝豆。好快职员就上菜。枝豆一盘份量十足,因为烘过既关系,入口微温,而且粒粒软熟香甜。大华沙律系赠送既~呢间餐厅特别出名涮涮锅,所以我地决定试下和牛寿喜烧锅汤底清甜,材料十分丰富。牛肉新鲜易咬,金针茹,娃娃菜,豆腐入味,吸哂牛肉汤底既甜味。如果钟意日本火锅既朋友就一定要试下呢到既涮涮锅啦。.除左牛肉涮涮锅,仲有个日式汁炒饭同干身港式炒饭唔同,呢个炒饭软身好夹炒蛋金针茹爽口既口感,十分易入口。.铁板蒜片牛柳粒牛肉唔老唔生,岩岩好系七成熟,只用蒜片提味,所以食到既牛肉原味十分突出。一口牛既大小亦十分方便食用。
一坐低,身穿和服既职员为我地点菜,前菜方面,我地点左
蟹籽沙律和枝豆。好快职员就上菜。
大华沙律系赠送既~

呢间餐厅特别出名涮涮锅,所以我地决定试下
和牛寿喜烧锅
除左牛肉涮涮锅,仲有个
日式汁炒饭
铁板蒜片牛柳粒