2020-07-29
❀ Page Common #尖沙咀 ❀❗️酒店大堂内悠闲Cafe 被誉为全香港最好食嘅tiramisu❗️——————————————————Bookmark左呢间Cafe成几年,成日听人讲佢哋嘅tiramisu系全香港最好食,终于有机会l嚟一探究竟💥位于酒店Page 148嘅大堂内,有少少工业风嘅感觉,超级阔落坐得好舒服,而且仲系working friendly,有唔少人喺度做嘢睇书,大家可以book mark定疫情之后去💕!.当日平日下午1:00左右嚟到唔使排队即刻入得,但系坐多阵就已经大排长龙,加上限聚令下cafe坐得好少人(好似仲有堂食lunch),同埋有人会喺度做嘢,所以排队时间都几不定,真系要碰碰运气🌟。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Tiramisu🍰$48用上自家espresso去制作,咖啡味香浓但唔会太苦,酒味唔太重,小朋友都应该接受到。mascarpone cheese 非常细滑少少溶,手指饼口感有啲似海棉蛋糕,唔会浸到湿晒,成件tiramisu味道口感都好符合我印象中最经典嘅tiramisu☺️系唔错嘅不过我又唔会觉得佢系全香港最好食,争咁少少特色🙈。味道: 4.1/5 性价比:
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ Tiramisu🍰$48
味道: 4.1/5 性价比: 4.3/5
☞ Figs and Parmesan cheese toast $82
呢个多士反而几特别🥪白皑皑嘅spread系36 month parmigiano Reggiano cheese, mascarpone cheese, greek yogurt而成,加上橙香蜜糖,味道酸酸甜甜🥰欣赏佢哋加入左合桃同埋无花果落个sourdough度,味道几香口👍🏻不过口感就唔烟韧,反而似麦包有少少散散地🤔成个味道配搭几特别唔错,不过面包口感就有进步空间。
味道: 4/5 性价比: 3.5/5
整体来讲呢一间Cafe都几舒服,如果咁啱冇人排队又想揾个地方做吓嘢都唔错👍🏻👍🏻👍🏻食物大致好食,疫情完咗之后行过不妨一试✌︎('ω'✌︎ )。