2019-02-15
系铜锣湾要揾一间可以任食价钱相宜既火锅选择唔多,如果火锅包埋海鲜既又真系好少,但居然咁难揾都比我揾,所以今次试新野,千贺水产鲜锅道场,系正Times Square后既假日酒店内,非常方便。平日晚市BUFFET$268 餐牌上写明可以食足六个钟,直头可以食埋宵食。抵一坐低先拣汤底,哗⋯⋯中、日、韩十几款可以拣,清既可以拣温野菜蕃茄锅、昆布干贝清汤、野菌清汤⋯⋯辣汤有血池地狱麻辣汤、胡椒猪肚汤,我就比个波士顿龙虾锅吸引住。拣好汤底无几耐就送上放题已包既海鲜盘,内有大虾、蚬,鲍鱼,象拔蚌⋯⋯,仲有一碟柚皮鲍鱼、极上安格斯牛小排、韩式珍宝饺子同酱爆手打姜汁贡丸,份量因应人数计算,如果唔够都可以添加。另外再有一盘鱼生,有虾,带子⋯⋯以作前菜,非常丰富出去BUFFET BAR睇下有咩食先,有火锅配料,多款新鲜蔬菜、丸、面⋯⋯仲有熟食、寿司、炸物、沙律⋯⋯,单系饮品都几多选拣,甜品仲有一柜雪糕、雪条同雪米糍任食。可能我地得两个人啦,当我地食完预设鱼生、海鲜盘已饱咗六成,个龙虾锅内有只分开两边既中型龙虾,都好多肉同好多膏,而个汤底亦好鲜味。整体黎讲加埋一$340 都算唔错。