2022-07-09
有时返工忙起上嚟无时间去食饭,我就会买嘢返office食。Fast food除咗杯面之外炒面亦都系一个好好嘅选择。细个成日食炒面王,原来而家香港已经有专门外卖嘅日式炒面店🥳位于旺角嘅一休铁板烧虽然细细间舖,但食物选择都几多,除咗炒面、炒饭同埋铁板烧之外仲有四款小食供应,而且价钱仲好平民化添,一个炒面只系$38🤩而且落完单之后只需要5至10分钟就有得食,啱晒我哋呢啲赶时间嘅上班族👩💼唔好以为咁快有得拎=预先整定嘅炒面,老板系即场炒架,真心佩服😎后尾上网睇先知,原来老板之前系星级酒店做咗20年😮夹住块玻璃都见到佢嘅镬气😆牛柳铁板炒乌冬配一休酱油$38猪肉铁板炒拉面配一休酱油$38我同事一人点咗一份,首先一赞嘅系两个面都好够镬气同埋炒得够干身,唔会食到成口油。木鱼丝完全系点缀左成个炒面嘅灵魂,一打开就劲香。好多时食完日式炒面之后都会好口渴同偏咸,但自家制一休酱油完全冇呢个感觉😋入面仲有椰菜厚切冬菇丝,令到个面好有咬感😛鸡皮饺子$28即使系外卖拎到返公司都有外脆内软嘅口感,而且鸡皮够薄又唔肥,配埋沙律酱食好好食呀🥰下次想试佢嘅鳗鱼炒饭同铁板烧🤭
牛柳铁板炒乌冬配一休酱油$38
猪肉铁板炒拉面配一休酱油$38